<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 15 (filtered medium)">
<style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman",serif;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri",sans-serif;}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>
<body lang="EN-US" link="blue" vlink="purple">
<div class="WordSection1">
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">Hi Étienne,<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">I observed more failing tests--the service may be misconfigured. For example, this request is submitted in test ‘wmsops-getmap-params-bbox-1’; the response is expected to be
 an image: “Does the image above depict a large diamond that fills the frame?”.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><<a href="http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?VERSION=1.1.1&REQUEST=GetMap&LAYERS=cite:BasicPolygons&STYLES=&SRS=EPSG:4326&BBOX=-1,-1,1,+1&WIDTH=400&HEIGHT=400&FORMAT=image/png">http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?VERSION=1.1.1&REQUEST=GetMap&LAYERS=cite:BasicPolygons&STYLES=&SRS=EPSG:4326&BBOX=-1,-1,1,+1&WIDTH=400&HEIGHT=400&FORMAT=image/png</a>><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">The response includes an exception report:<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><ServiceExceptionReport><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">    <ServiceException><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">class "com.kheops.jmap.server.wms.WmsGetMapRequestUtil"'s signer information does not match signer information of other classes in the same package<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"></ServiceException><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"></ServiceExceptionReport><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">--<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">Richard<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">From:</span></b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"> Étienne Moiroux [mailto:emoiroux@k2geospatial.com]
<br>
<b>Sent:</b> Tuesday, 05 April, 2016 12:44<br>
<b>To:</b> Luis Bermudez <lbermudez@opengeospatial.org><br>
<b>Cc:</b> Richard Martell <rmartell@galdosinc.com>; cite-forum@lists.opengeospatial.org<br>
<b>Subject:</b> Re: [CITE-Forum] WMS 1.1.1 exception<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<div>
<div>
<p class="MsoNormal">Hi !<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I'm testing my WMS 1.1.1 service on <a href="http://cite.opengeospatial.org/te2">http://cite.opengeospatial.org/te2</a><o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">My service is accessible here : <a href="http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&REQUEST=GetCapabilities">
http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&REQUEST=GetCapabilities</a><o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Two tests failed :<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">- Test wms:wmsops-getcapabilities-response-2 (View Details): Failed<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I have created this issues on 4 Nov 2015 : <a href="https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44">
https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44</a><o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">And <o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">- Test wms:wmsops-getmap-each-srs (View Details): Failed<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">** detail **<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Test wms:wmsops-getmap-each-srs type Mandatory default result Passed (s0022/d1e2113_1)<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Assertion: For each SRS in the capabilities document, when a GetMap request uses the SRS, then the response is valid.<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">A sequence of more than one item is not allowed as the first argument of string() (<Name/>, <Name/>) <o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Result: Failed<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">1 - Do you have news about <a href="https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44">
https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44</a> ?<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">2 - Can you help me to understand why Test wms:wmsops-getmap-each-srs fail ? I have no clue.<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Thank you !<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Etienne<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>