<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 15 (filtered medium)">
<style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman",serif;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
span.EmailStyle18
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>
<body lang="EN-US" link="blue" vlink="purple">
<div class="WordSection1">
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">Étienne,<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">Three tests fail.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">1. wmsops-getcapabilities-response-2
<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">There are several validation errors: “The content of element type "Layer" must match "(Name?,Title,Abstract?,…”
<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">Note that Title must follow Name.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">2. wmsops-getmap-each-layer<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">This failed due to an unexpected content type: “application/vnd.ogc.se_xml;charset=utf-8”.
<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">Reports “The coordinate system is not defined”, and the SRS param is empty in the request URI.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">However, the requested layer is “wms1.1.1” which is actually the root layer. You should remove the Name from the root layer, since it’s generally not a named
 layer that can be requested.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">3.  wmsops-getmap-each-srs<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">A sequence of more than one item is not allowed as the first argument of string() (<Name/>, <Name/>)<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">Two named layers are identified here because the root layer has a Name. Remove that and this should work.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">--<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D">Richard<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<div>
<div style="border:none;border-top:solid #E1E1E1 1.0pt;padding:3.0pt 0in 0in 0in">
<p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">From:</span></b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"> CITE-Forum [mailto:cite-forum-bounces+rmartell=galdosinc.com@lists.opengeospatial.org]
<b>On Behalf Of </b>Richard Martell via CITE-Forum<br>
<b>Sent:</b> Thursday, 07 April, 2016 10:58<br>
<b>To:</b> Étienne Moiroux <emoiroux@k2geospatial.com>; Luis Bermudez <lbermudez@opengeospatial.org><br>
<b>Cc:</b> cite-forum@lists.opengeospatial.org<br>
<b>Subject:</b> Re: [CITE-Forum] WMS 1.1.1 exception<o:p></o:p></span></p>
</div>
</div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">Hi Étienne,<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">I observed more failing tests--the service may be misconfigured. For example, this request is submitted in test ‘wmsops-getmap-params-bbox-1’; the response is expected to be
 an image: “Does the image above depict a large diamond that fills the frame?”.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><</span><a href="http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?VERSION=1.1.1&REQUEST=GetMap&LAYERS=cite:BasicPolygons&STYLES=&SRS=EPSG:4326&BBOX=-1,-1,1,+1&WIDTH=400&HEIGHT=400&FORMAT=image/png"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?VERSION=1.1.1&REQUEST=GetMap&LAYERS=cite:BasicPolygons&STYLES=&SRS=EPSG:4326&BBOX=-1,-1,1,+1&WIDTH=400&HEIGHT=400&FORMAT=image/png</span></a><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">The response includes an exception report:<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><ServiceExceptionReport><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">    <ServiceException><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">class "com.kheops.jmap.server.wms.WmsGetMapRequestUtil"'s signer information does not match signer information of other classes in the same package<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"></ServiceException><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"></ServiceExceptionReport><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">--<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">Richard<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif;color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">From:</span></b><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"> Étienne Moiroux [</span><a href="mailto:emoiroux@k2geospatial.com"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">mailto:emoiroux@k2geospatial.com</span></a><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">]
<br>
<b>Sent:</b> Tuesday, 05 April, 2016 12:44<br>
<b>To:</b> Luis Bermudez <</span><a href="mailto:lbermudez@opengeospatial.org"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">lbermudez@opengeospatial.org</span></a><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">><br>
<b>Cc:</b> Richard Martell <</span><a href="mailto:rmartell@galdosinc.com"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">rmartell@galdosinc.com</span></a><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">>;
</span><a href="mailto:cite-forum@lists.opengeospatial.org"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif">cite-forum@lists.opengeospatial.org</span></a><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri",sans-serif"><br>
<b>Subject:</b> Re: [CITE-Forum] WMS 1.1.1 exception<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<div>
<div>
<p class="MsoNormal">Hi !<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I'm testing my WMS 1.1.1 service on <a href="http://cite.opengeospatial.org/te2">http://cite.opengeospatial.org/te2</a><o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">My service is accessible here : <a href="http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&REQUEST=GetCapabilities">
http://vpn.k2geospatial.com:9999/wms1_1/wms?SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&REQUEST=GetCapabilities</a><o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Two tests failed :<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">- Test wms:wmsops-getcapabilities-response-2 (View Details): Failed<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I have created this issues on 4 Nov 2015 : <a href="https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44">
https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44</a><o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">And <o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">- Test wms:wmsops-getmap-each-srs (View Details): Failed<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">** detail **<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Test wms:wmsops-getmap-each-srs type Mandatory default result Passed (s0022/d1e2113_1)<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Assertion: For each SRS in the capabilities document, when a GetMap request uses the SRS, then the response is valid.<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">A sequence of more than one item is not allowed as the first argument of string() (<Name/>, <Name/>) <o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Result: Failed<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">1 - Do you have news about <a href="https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44">
https://github.com/opengeospatial/ets-wms11/issues/44</a> ?<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">2 - Can you help me to understand why Test wms:wmsops-getmap-each-srs fail ? I have no clue.<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Thank you !<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Etienne<o:p></o:p></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>