[CITE-Forum] WFS 1.1 Tests hang on completion

Nick Stires nstires at boundlessgeo.com
Thu Nov 9 11:08:43 EST 2017


Hello! We're experiencing some issues isolated to the WFS 1.1 test suite
where the tests execute but fails to exit. The last output seen is such:

     [exec]                   Testing ctl:SchematronValidatingParser
(wfs-1.1.0/d41e34700_1/d41e760_1/d41e31434_1/d41e30824_1/d41e31021_1)...
     [exec]                      Assertion: Validate an XML instance
against a Schematron schema using the given phase.
     [exec]                   Test ctl:SchematronValidatingParser Passed
     [exec]                   Testing wfs:GetFeatureByName
(wfs-1.1.0/d41e34700_1/d41e760_1/d41e31434_1/d41e30824_1/d41e31058_1)...
     [exec]                      Assertion: Attempt to fetch a feature by
name using the GetFeature/POST binding.
     [exec]                   Test wfs:GetFeatureByName Passed
     [exec]                   Testing wfs:GetFeatureByName
(wfs-1.1.0/d41e34700_1/d41e760_1/d41e31434_1/d41e30824_1/d41e31126_1)...
     [exec]                      Assertion: Attempt to fetch a feature by
name using the GetFeature/POST binding.
     [exec]                   Test wfs:GetFeatureByName Passed
     [exec]                Test wfs:wfs-1.1.0-GetFeatureWithLock-tc1.1
Passed
     [exec]                Testing wfs:wfs-1.1.0-GetFeatureWithLock-tc2.1
(wfs-1.1.0/d41e34700_1/d41e760_1/d41e31434_1/d41e30837_1)...
     [exec]                   Assertion:
     [exec]       If locks on all matching features cannot be acquired, the
response to a
     [exec]       GetFeatureWithLock request must include an exception
report.
     [exec]
     [exec]                   Testing ctl:SchematronValidatingParser
(wfs-1.1.0/d41e34700_1/d41e760_1/d41e31434_1/d41e30837_1/d41e31239_1)...
     [exec]                      Assertion: Validate an XML instance
against a Schematron schema using the given phase.
     [exec]                   Test ctl:SchematronValidatingParser Passed
     [exec]                Test wfs:wfs-1.1.0-GetFeatureWithLock-tc2.1
Passed
     [exec]             Test wfs:run-GetFeatureWithLock-POST Passed
     [exec]          Test wfs:transaction-main Passed
     [exec]       Test wfs:readiness-tests Passed
     [exec]    Test wfs:wfs-main Passed
     [exec] Suite ctl:wfs-1.1.0-compliance-suite Passed

>From there, it simply spins indefinitely. I've gone back to visit a working
output from weeks back, and I see the following line as:

     [exec] Timeout: killed the sub-process
     [exec] Result: 143
     [copy] Copying 1 file to
/var/lib/jenkins/workspace/geoserver-cite/tools/users/geoserver/wfs-1.1.0

Note the other tests that are passing do not timeout, but gracefully exit.
The entire build log can be found here:
https://build.geoserver.org/job/2.10-cite-wfs-1.1/362/consoleFull

Apache Maven 3.3.9
Java version: 1.8.0_141, vendor: Oracle Corporation

Any ideas?

Thanks!
Nick

-- 
*Nick Stires*
DevOps Engineer | Boundless <https://boundlessgeo.com/>
nstires at boundlessgeo.com
Mobile: +1 561-713-0922
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.opengeospatial.org/pipermail/cite-forum/attachments/20171109/3da34f17/attachment.html>


More information about the CITE-Forum mailing list