[CITE-Forum] Issues during OGC test

Andrea Aime andrea.aime at geo-solutions.it
Fri Sep 2 04:46:48 EDT 2016


Hi,
the AUTO CRS need extra parameters to be parsed (like, central meridian)
which are dynamically provided by the client.
It seems to me there are two possible cases:

   - The AUTO CRS are not supposed to be advertised, so they should be
   removed from the caps document (but then, how is the client supposed to
   know if they are supported, or not?)
   - The AUTO CRS are supposed to be advertised/advertiseable, and if so,
   the CITE test should be filling in the missing parameters on its own

The spec for WMS 1.3 apparently supports only AUTO2, so the caps should be
modified to use those instead of AUTO I believe, and then the spec says:

-----------------------------------
A server indicates that it supports Auto Orthographic CRS by including the
element
“<CRS>AUTO2:42003</CRS>” in its service metadata. A client may issue a
GetMap request for a map in this CRS, with
bounding box in meters, centered at 100 degrees West longitude and 45
degrees North latitude, using the parameter
“CRS=AUTO2:42003,1,-100,45”.
-----------------------------------

So it seems to me that the CITE tests should also either ignore the AUTO2
CRSs, or fill in the necessary parameters

Cheers
Andrea


On Thu, Sep 1, 2016 at 9:10 AM, cite--- via CITE-Forum <
cite-forum at lists.opengeospatial.org> wrote:

> Hi Kaustubh,
>
> as far as I see, the test failure is correct. In the details you see the
> request
> send by the ETS:
> http://forums.igenesys.com:80/geoserverogc/cite/ows?SERVICE=
> WMS&&HeIgHt=200&LaYeRs=Autos&CrS=AUTO%3A42001&BbOx=0,0,1,1&
> StYlEs=&ReQuEsT=GetMap&WiDtH=200&VeRsIoN=1.3.0&FoRmAt=image%2Fpng
>
> An unexpected exception is returned by the service:
>
> <ServiceExceptionReport version="1.3.0"
> xsi:schemaLocation="http://www.opengis.net/ogc
> http://forums.igenesys.com:80/geoserverogc/schemas/wms/1.3.
> 0/exceptions_1_3_0.xsd">
>   <ServiceException code="InvalidCRS">
>       Error occurred decoding the espg code AUTO:42001 No code
> "AUTO:42001" from
> authority "AUTO" found for object of type "ProjectedCRS".
>   </ServiceException>
> </ServiceExceptionReport>
>
>
> The crs (AUTO:42001) is taken from the parent of the requested layer
> (Autos).
> The crs are inherited to the child layers, so this request should be
> processable. But the service cannot handle this crs.
>
> Kind regards,
> Lyn
>
> Am 31.08.2016 um 13:59 schrieb Kaustubh.Chandorkar at igenesys.com:
> > Thanks Lyn.
> >
> > As suggested by you, I have changed the titles and now able to see
> images.
> >
> > Now, still there are some errors are coming.
> >
> >   Testing getmap:invalid-crs type Mandatory in Test Mode with
> defaultResult Pass (s0012/d711e387_1/d1794e39_1/d1794e146_1)...
> >    Context: WMS_Capabilities element
> >    Assertion: When the CRS parameter in a GetMap request contains a CRS
> that is not valid for any of the layers being requested, then the server
> shall throw a Service Exception   (code=InvalidCRS).
> >   Test getmap:invalid-crs Passed
> >   Test getmap:crs Failed - Inherited
> >
> >
> >
> >   Testing getmap:crs-inherited type Mandatory in Test Mode with
> defaultResult Pass (s0013/d711e387_1/d1794e39_1/d1794e144_1)...
> >    Context: WMS_Capabilities element
> >    Assertion: When a GetMap request contains a single layer and a CRS
> where the CRS is inherited from a parent layer in the capabilities
> document, then the response is valid.
> >   Test getmap:crs-inherited Failed
> >
> >
> >
> > Please see the attached screenshot and log files.
> >
> > Summary of results
> > Best Practice   Passed  Continue        Not Tested      Warning Skipped
> Failed  Failed (Inherited)
> > 0       214     0       0       0       0       1       3
> >
> >
> >
> > Please let me know if I am missing something.
> >
> >
> >
> > Regards,
> >
> > Kaustubh
> >
> >
> > ________________________________________
> > From: CITE-Forum [cite-forum-bounces at lists.opengeospatial.org] On
> Behalf Of cite--- via CITE-Forum [cite-forum at lists.opengeospatial.org]
> > Sent: Wednesday, August 31, 2016 12:29 PM
> > To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
> > Subject: Re: [CITE-Forum] Issues during OGC test
> >
> > Hi Kaustubh,
> >
> > sorry for not getting back to you sooner. Thanks for the excellent and
> detailed
> > report! I can follow you until the cause of the missing images. I've
> tried with
> > your WMS
> > (http://forums.igenesys.com/geoserverogc/cite/wms?service=
> WMS&request=GetCapabilities&version=1.3.0)
> > and official Teamengine (http://cite.opengeospatial.org/teamengine).
> >
> > As cause for the missing images I see the empty layers in src attribute
> of the
> > img tag (e.g.
> > http://forums.igenesys.com/geoserverogc/cite/ows?SERVICE=
> WMS&VERSION=1.3.0&REQUEST=GetMap&LAYERS=&STYLES=&CRS=
> CRS:84&BBOX=-1,-1,1,1&WIDTH=300&HEIGHT=300&FORMAT=image%2Fpng),
> > the service parameter is available.
> >
> > The reason for the missing layers are the unexpected layer titles in the
> > capabilities. From http://cite.opengeospatial.
> org/te2/about/wms/1.3.0/site/
> > (Test Dataset Description): "The features are organized into layers as
> shown in
> > table below. The layers may be named in any fashion, but must be titled
> exactly
> > as shown in the table."
> >
> > Please ensure that your service provides the layer with the titles from
> the
> > documentation.
> >
> > Best regards,
> > Lyn
> >
> >
> > Am 01.08.2016 um 10:22 schrieb Kaustubh.Chandorkar--- via CITE-Forum:
> >> Hi ,
> >>
> >> We are facing issues during OGC test.
> >>
> >>
> >>
> >> We have tried both the sites for ogc test :
> >>  http://cite.opengeospatial.org/teamengine/
> >>  http://cite.opengeospatial.org/te2/
> >>
> >> GeoServer details :
> >>           1. GeoServer version -  2.9
> >>           2. WMS version         - 1.3
> >>           3. Dataset (test dataset): http://cite.opengeospatial.
> org/te2/about/wms/1.3.0/site/
> >>
> >>
> >>
> >> For testing services we are using OGC validator test suite - Web Map
> Service (WMS) version 1.16.
> >>
> >> Capabilities Setup :
> >> http://forums.igenesys.com/geoserverogc/cite/wms?service=
> WMS&request=GetCapabilities&version=1.3.0
> >>
> >>  These are the options I am selecting in the validator website:
> >>
> >> UpdateSequence Values : Automatic - The updateSequence tests will use
> automatically generated updateSequence values
> >>
> >> Options : BASIC - Test basic functionality that depends on the CITE
> dataset. This option is required for certification.
> >>                QUERYABLE - Test GetFeatureInfo functionality that
> depends on the CITE dataset.
> >>
> >> Everytime it asks below questions :
> >>
> >> 1. Does the image above depict a large diamond that fills the frame?
> >> 2. Does the image above depict a map of the Blue Lake vicinity with a
> surrounding neatline?
> >> 3. In the picture on the left, Goose Island, Blue Lake, and Ashton
> should overlay State Forest. In the picture on the right, State Forest
> should be on top of Ashton, Blue Lake, and Goose Island. Are the  pictures
> correct?
> >> 4. The two pictures above should depict the same scene, but the picture
> on the right should be stretched so it is twice as tall as the picture on
> the left. Are the pictures correct?
> >> 5. Does the image above contain an error message indicating that the
> layer requested was not defined?
> >>
> >> But during these questions there is no image displays on the screen.
> >>  If We have a look at the src="" of the <img src> -Tag we see that the
> test request used to fetch the image does not have the mandatory SERVICE
> parameter set.
> >>
> >> Please let us know what to do in this case.
> >>
> >> Regards,
> >> Kaustubh
> >>
> >> ________________________________
> >> DISCLAIMER
> >>
> >> This communication (including any accompanying documents) is intended
> only for the use of the addressee(s) and contains information that is
> PRIVILEGED AND CONFIDENTIAL. Unauthorized reading, dissemination,
> distribution or copying of this communication is prohibited. If you have
> received this communication in error, please promptly destroy the original
> communication and all copies taken thereof. Any views expressed in this
> message are those of the individual sender, except where the sender
> specifically states them to be the views of his/her company. Our company
> does not represent, warrant and/or guarantee that the integrity of this
> message has been maintained or that the communication is free of errors,
> virus, interception or interference.
> >>
> >>
> >>
> >> _______________________________________________
> >> CITE-Forum mailing list
> >> CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
> >> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
> >>
> > _______________________________________________
> > CITE-Forum mailing list
> > CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
> > https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
> >
> _______________________________________________
> CITE-Forum mailing list
> CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
>



-- 
==
GeoServer Professional Services from the experts! Visit
http://goo.gl/it488V for more information.
==

Ing. Andrea Aime
@geowolf
Technical Lead

GeoSolutions S.A.S.
Via di Montramito 3/A
55054  Massarosa (LU)
phone: +39 0584 962313
fax: +39 0584 1660272
mob: +39  339 8844549

http://www.geo-solutions.it
http://twitter.com/geosolutions_it

*AVVERTENZE AI SENSI DEL D.Lgs. 196/2003*

Le informazioni contenute in questo messaggio di posta elettronica e/o
nel/i file/s allegato/i sono da considerarsi strettamente riservate. Il
loro utilizzo è consentito esclusivamente al destinatario del messaggio,
per le finalità indicate nel messaggio stesso. Qualora riceviate questo
messaggio senza esserne il destinatario, Vi preghiamo cortesemente di
darcene notizia via e-mail e di procedere alla distruzione del messaggio
stesso, cancellandolo dal Vostro sistema. Conservare il messaggio stesso,
divulgarlo anche in parte, distribuirlo ad altri soggetti, copiarlo, od
utilizzarlo per finalità diverse, costituisce comportamento contrario ai
principi dettati dal D.Lgs. 196/2003.



The information in this message and/or attachments, is intended solely for
the attention and use of the named addressee(s) and may be confidential or
proprietary in nature or covered by the provisions of privacy act
(Legislative Decree June, 30 2003, no.196 - Italy's New Data Protection
Code).Any use not in accord with its purpose, any disclosure, reproduction,
copying, distribution, or either dissemination, either whole or partial, is
strictly forbidden except previous formal approval of the named
addressee(s). If you are not the intended recipient, please contact
immediately the sender by telephone, fax or e-mail and delete the
information in this message that has been received in error. The sender
does not give any warranty or accept liability as the content, accuracy or
completeness of sent messages and accepts no responsibility  for changes
made after they were sent or for other risks which arise as a result of
e-mail transmission, viruses, etc.

-------------------------------------------------------
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.opengeospatial.org/pipermail/cite-forum/attachments/20160902/25481687/attachment-0001.html>


More information about the CITE-Forum mailing list