[CITE-Forum] Issues during OGC test

cite at lat-lon.de cite at lat-lon.de
Thu Sep 1 03:10:51 EDT 2016


Hi Kaustubh,

as far as I see, the test failure is correct. In the details you see the request
send by the ETS:
http://forums.igenesys.com:80/geoserverogc/cite/ows?SERVICE=WMS&&HeIgHt=200&LaYeRs=Autos&CrS=AUTO%3A42001&BbOx=0,0,1,1&StYlEs=&ReQuEsT=GetMap&WiDtH=200&VeRsIoN=1.3.0&FoRmAt=image%2Fpng

An unexpected exception is returned by the service:

<ServiceExceptionReport version="1.3.0"
xsi:schemaLocation="http://www.opengis.net/ogc
http://forums.igenesys.com:80/geoserverogc/schemas/wms/1.3.0/exceptions_1_3_0.xsd">
  <ServiceException code="InvalidCRS">
      Error occurred decoding the espg code AUTO:42001 No code "AUTO:42001" from
authority "AUTO" found for object of type "ProjectedCRS".
  </ServiceException>
</ServiceExceptionReport>


The crs (AUTO:42001) is taken from the parent of the requested layer (Autos).
The crs are inherited to the child layers, so this request should be
processable. But the service cannot handle this crs.

Kind regards,
Lyn

Am 31.08.2016 um 13:59 schrieb Kaustubh.Chandorkar at igenesys.com:
> Thanks Lyn.
> 
> As suggested by you, I have changed the titles and now able to see images.
> 
> Now, still there are some errors are coming.
> 
>   Testing getmap:invalid-crs type Mandatory in Test Mode with defaultResult Pass (s0012/d711e387_1/d1794e39_1/d1794e146_1)...
>    Context: WMS_Capabilities element
>    Assertion: When the CRS parameter in a GetMap request contains a CRS that is not valid for any of the layers being requested, then the server shall throw a Service Exception   (code=InvalidCRS).
>   Test getmap:invalid-crs Passed
>   Test getmap:crs Failed - Inherited
> 
> 
> 
>   Testing getmap:crs-inherited type Mandatory in Test Mode with defaultResult Pass (s0013/d711e387_1/d1794e39_1/d1794e144_1)...
>    Context: WMS_Capabilities element
>    Assertion: When a GetMap request contains a single layer and a CRS where the CRS is inherited from a parent layer in the capabilities document, then the response is valid.
>   Test getmap:crs-inherited Failed
> 
> 
> 
> Please see the attached screenshot and log files.
> 
> Summary of results
> Best Practice   Passed  Continue        Not Tested      Warning Skipped Failed  Failed (Inherited)
> 0       214     0       0       0       0       1       3
> 
> 
> 
> Please let me know if I am missing something.
> 
> 
> 
> Regards,
> 
> Kaustubh
> 
> 
> ________________________________________
> From: CITE-Forum [cite-forum-bounces at lists.opengeospatial.org] On Behalf Of cite--- via CITE-Forum [cite-forum at lists.opengeospatial.org]
> Sent: Wednesday, August 31, 2016 12:29 PM
> To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
> Subject: Re: [CITE-Forum] Issues during OGC test
> 
> Hi Kaustubh,
> 
> sorry for not getting back to you sooner. Thanks for the excellent and detailed
> report! I can follow you until the cause of the missing images. I've tried with
> your WMS
> (http://forums.igenesys.com/geoserverogc/cite/wms?service=WMS&request=GetCapabilities&version=1.3.0)
> and official Teamengine (http://cite.opengeospatial.org/teamengine).
> 
> As cause for the missing images I see the empty layers in src attribute of the
> img tag (e.g.
> http://forums.igenesys.com/geoserverogc/cite/ows?SERVICE=WMS&VERSION=1.3.0&REQUEST=GetMap&LAYERS=&STYLES=&CRS=CRS:84&BBOX=-1,-1,1,1&WIDTH=300&HEIGHT=300&FORMAT=image%2Fpng),
> the service parameter is available.
> 
> The reason for the missing layers are the unexpected layer titles in the
> capabilities. From http://cite.opengeospatial.org/te2/about/wms/1.3.0/site/
> (Test Dataset Description): "The features are organized into layers as shown in
> table below. The layers may be named in any fashion, but must be titled exactly
> as shown in the table."
> 
> Please ensure that your service provides the layer with the titles from the
> documentation.
> 
> Best regards,
> Lyn
> 
> 
> Am 01.08.2016 um 10:22 schrieb Kaustubh.Chandorkar--- via CITE-Forum:
>> Hi ,
>>
>> We are facing issues during OGC test.
>>
>>
>>
>> We have tried both the sites for ogc test :
>>  http://cite.opengeospatial.org/teamengine/
>>  http://cite.opengeospatial.org/te2/
>>
>> GeoServer details :
>>           1. GeoServer version -  2.9
>>           2. WMS version         - 1.3
>>           3. Dataset (test dataset): http://cite.opengeospatial.org/te2/about/wms/1.3.0/site/
>>
>>
>>
>> For testing services we are using OGC validator test suite - Web Map Service (WMS) version 1.16.
>>
>> Capabilities Setup :
>> http://forums.igenesys.com/geoserverogc/cite/wms?service=WMS&request=GetCapabilities&version=1.3.0
>>
>>  These are the options I am selecting in the validator website:
>>
>> UpdateSequence Values : Automatic - The updateSequence tests will use automatically generated updateSequence values
>>
>> Options : BASIC - Test basic functionality that depends on the CITE dataset. This option is required for certification.
>>                QUERYABLE - Test GetFeatureInfo functionality that depends on the CITE dataset.
>>
>> Everytime it asks below questions :
>>
>> 1. Does the image above depict a large diamond that fills the frame?
>> 2. Does the image above depict a map of the Blue Lake vicinity with a surrounding neatline?
>> 3. In the picture on the left, Goose Island, Blue Lake, and Ashton should overlay State Forest. In the picture on the right, State Forest should be on top of Ashton, Blue Lake, and Goose Island. Are the  pictures correct?
>> 4. The two pictures above should depict the same scene, but the picture on the right should be stretched so it is twice as tall as the picture on the left. Are the pictures correct?
>> 5. Does the image above contain an error message indicating that the layer requested was not defined?
>>
>> But during these questions there is no image displays on the screen.
>>  If We have a look at the src="" of the <img src> -Tag we see that the test request used to fetch the image does not have the mandatory SERVICE parameter set.
>>
>> Please let us know what to do in this case.
>>
>> Regards,
>> Kaustubh
>>
>> ________________________________
>> DISCLAIMER
>>
>> This communication (including any accompanying documents) is intended only for the use of the addressee(s) and contains information that is PRIVILEGED AND CONFIDENTIAL. Unauthorized reading, dissemination, distribution or copying of this communication is prohibited. If you have received this communication in error, please promptly destroy the original communication and all copies taken thereof. Any views expressed in this message are those of the individual sender, except where the sender specifically states them to be the views of his/her company. Our company does not represent, warrant and/or guarantee that the integrity of this message has been maintained or that the communication is free of errors, virus, interception or interference.
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> CITE-Forum mailing list
>> CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
>> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
>>
> _______________________________________________
> CITE-Forum mailing list
> CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
> 


More information about the CITE-Forum mailing list