[CITE-Forum] CITE-Forum Digest, Vol 83, Issue 6

Bruce Dietrich dietrichb at pixia.com
Thu Jun 12 16:11:56 EDT 2014


I was using the online testing from the OGC site: http://cite.opengeospatial.org/teamengine/

I ran the tests for version 1.1.1:

---------------------------------------------
Web Map Service (WMS)	1.1.1	r5	Final
-------------------------------------------------


----- Original Message -----
From: cite-forum-request at lists.opengeospatial.org
To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
Sent: Thursday, June 12, 2014 10:00:02 AM
Subject: CITE-Forum Digest, Vol 83, Issue 6

Send CITE-Forum mailing list submissions to
	cite-forum at lists.opengeospatial.org

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
	https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
	cite-forum-request at lists.opengeospatial.org

You can reach the person managing the list at
	cite-forum-owner at lists.opengeospatial.org

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of CITE-Forum digest..."


Today's Topics:

   1. Re: Failed OGC WMS Test (Richard Martell)
   2. Re: Failed OGC WMS Test (Bruce Dietrich)
   3. Re: Failed OGC WMS Test (Sebastian Goerke)


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Wed, 11 Jun 2014 17:05:50 +0000
From: Richard Martell <rmartell at galdosinc.com>
To: Bruce Dietrich <dietrichb at pixia.com>,
	"cite-forum at lists.opengeospatial.org"
	<cite-forum at lists.opengeospatial.org>
Subject: Re: [CITE-Forum] Failed OGC WMS Test
Message-ID:
	<bdfbb683c1864c5ebfb3567af903a8d1 at BY2PR01MB105.prod.exchangelabs.com>
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Bruce,

An error like that usually indicates that an XPath function was fed an invalid argument. This could be because:

a) The capabilities doc is valid but the script doesn't allow for multiple occurrences of some element (i.e. a script error); or
b) The capabilities doc is not valid.

There is a direct call to the string() function in that test to find the "preferred-name" for a layer:

string($capabilities/Capability//Layer[Name and Style = $style]/Name)

So it looks like multiple layers were matched but this was not expected in the script.

--
Richard


-----Original Message-----
From: CITE-Forum [mailto:cite-forum-bounces+rmartell=galdosinc.com at lists.opengeospatial.org] On Behalf Of Bruce Dietrich
Sent: Wednesday, 11 June, 2014 07:19
To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
Subject: [CITE-Forum] Failed OGC WMS Test

I am running OGC WMS testing for WMS version 1.1.1 against our WMS service.  I am getting a failure for a single test (results shown below).  This test does not execute a web request against our service (no URL is generated by the OGC Test) and the error is cryptic.  What does this error mean?  What part of our GetCapabilities XML could cause this error?

====================================
Log for test s0001/d1e2085_1

Test wms:wmsops-getmap-each-style type Mandatory default result Passed (s0001/d1e2085_1)

Assertion: For each of the Styles in the capabilities document, when a GetMap request is made with the STYLES parameter set to the element of the style, then the response is valid.

A sequence of more than one item is not allowed as the first argument of string() (<Name/>, <Name/>, ...) 
Result: Failed
======================================


Bruce Dietrich
Pixia Corporation
_______________________________________________
CITE-Forum mailing list
CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum


------------------------------

Message: 2
Date: Wed, 11 Jun 2014 13:27:22 -0400 (EDT)
From: Bruce Dietrich <dietrichb at pixia.com>
To: Richard Martell <rmartell at galdosinc.com>
Cc: cite-forum at lists.opengeospatial.org
Subject: Re: [CITE-Forum] Failed OGC WMS Test
Message-ID: <1918607672.277449.1402507642367.JavaMail.root at pixia.com>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8

Below is a portion of the GetCapabilities response.  Each layer contains the same style element.  Is this the cause?   Should this be allowed?

		<Layer queryable="1" opaque="0" cascaded="0">
			<Name>cite:BasicPolygons</Name>
			<Title>cite:BasicPolygons</Title>
			<Abstract>ESRI Shapefile</Abstract>
			<SRS>EPSG:4326</SRS>
			<LatLonBoundingBox minx="-2.000000000000" miny="-1.000000000000" maxx="2.000000000000" maxy="6.000000000000"/>
			<BoundingBox SRS="EPSG:4326" minx="-2.000000000000" miny="-1.000000000000" maxx="2.000000000000" maxy="6.000000000000" resx="4.000000000000" resy="7.000000000000"/>
			<Style>
			<Name>DEFAULT</Name>
			<Title>Default Style</Title>
			<Abstract>Default Style</Abstract>
			</Style>
		</Layer>
		<Layer queryable="1" opaque="0" cascaded="0">
			<Name>cite:Bridges</Name>
			<Title>cite:Bridges</Title>
			<Abstract>ESRI Shapefile</Abstract>
			<SRS>EPSG:4326</SRS>
			<LatLonBoundingBox minx="0.000199000000" miny="0.000699000000" maxx="0.000201000000" maxy="0.000701000000"/>
			<BoundingBox SRS="EPSG:4326" minx="0.000199000000" miny="0.000699000000" maxx="0.000201000000" maxy="0.000701000000" resx="0.000002000000" resy="0.000002000000"/>
			<Style>
			<Name>DEFAULT</Name>
			<Title>Default Style</Title>
			<Abstract>Default Style</Abstract>
			</Style>
		</Layer>


----- Original Message -----
From: "Richard Martell" <rmartell at galdosinc.com>
To: "Bruce Dietrich" <dietrichb at pixia.com>, cite-forum at lists.opengeospatial.org
Sent: Wednesday, June 11, 2014 11:05:50 AM
Subject: RE: [CITE-Forum] Failed OGC WMS Test

Bruce,

An error like that usually indicates that an XPath function was fed an invalid argument. This could be because:

a) The capabilities doc is valid but the script doesn't allow for multiple occurrences of some element (i.e. a script error); or
b) The capabilities doc is not valid.

There is a direct call to the string() function in that test to find the "preferred-name" for a layer:

string($capabilities/Capability//Layer[Name and Style = $style]/Name)

So it looks like multiple layers were matched but this was not expected in the script.

--
Richard


-----Original Message-----
From: CITE-Forum [mailto:cite-forum-bounces+rmartell=galdosinc.com at lists.opengeospatial.org] On Behalf Of Bruce Dietrich
Sent: Wednesday, 11 June, 2014 07:19
To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
Subject: [CITE-Forum] Failed OGC WMS Test

I am running OGC WMS testing for WMS version 1.1.1 against our WMS service.  I am getting a failure for a single test (results shown below).  This test does not execute a web request against our service (no URL is generated by the OGC Test) and the error is cryptic.  What does this error mean?  What part of our GetCapabilities XML could cause this error?

====================================
Log for test s0001/d1e2085_1

Test wms:wmsops-getmap-each-style type Mandatory default result Passed (s0001/d1e2085_1)

Assertion: For each of the Styles in the capabilities document, when a GetMap request is made with the STYLES parameter set to the element of the style, then the response is valid.

A sequence of more than one item is not allowed as the first argument of string() (<Name/>, <Name/>, ...) 
Result: Failed
======================================


Bruce Dietrich
Pixia Corporation
_______________________________________________
CITE-Forum mailing list
CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum


------------------------------

Message: 3
Date: Wed, 11 Jun 2014 19:43:45 +0200
From: Sebastian Goerke <goerke at lat-lon.de>
To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
Subject: Re: [CITE-Forum] Failed OGC WMS Test
Message-ID: <53989551.2050101 at lat-lon.de>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Hi Bruce,

I fixed several of such issues within the last months. So my question
is, with which version of the tests / teamengine did you do the
testruns? Or have you used the online teamengine facilities from OGC?

Best regards

Sebastian

Am 11.06.2014 19:27, schrieb Bruce Dietrich:
> Below is a portion of the GetCapabilities response.  Each layer
> contains the same style element.  Is this the cause?   Should this
> be allowed?
> 
> <Layer queryable="1" opaque="0" cascaded="0"> 
> <Name>cite:BasicPolygons</Name> <Title>cite:BasicPolygons</Title> 
> <Abstract>ESRI Shapefile</Abstract> <SRS>EPSG:4326</SRS> 
> <LatLonBoundingBox minx="-2.000000000000" miny="-1.000000000000"
> maxx="2.000000000000" maxy="6.000000000000"/> <BoundingBox
> SRS="EPSG:4326" minx="-2.000000000000" miny="-1.000000000000"
> maxx="2.000000000000" maxy="6.000000000000" resx="4.000000000000"
> resy="7.000000000000"/> <Style> <Name>DEFAULT</Name> <Title>Default
> Style</Title> <Abstract>Default Style</Abstract> </Style> </Layer> 
> <Layer queryable="1" opaque="0" cascaded="0"> 
> <Name>cite:Bridges</Name> <Title>cite:Bridges</Title> 
> <Abstract>ESRI Shapefile</Abstract> <SRS>EPSG:4326</SRS> 
> <LatLonBoundingBox minx="0.000199000000" miny="0.000699000000"
> maxx="0.000201000000" maxy="0.000701000000"/> <BoundingBox
> SRS="EPSG:4326" minx="0.000199000000" miny="0.000699000000"
> maxx="0.000201000000" maxy="0.000701000000" resx="0.000002000000"
> resy="0.000002000000"/> <Style> <Name>DEFAULT</Name> <Title>Default
> Style</Title> <Abstract>Default Style</Abstract> </Style> </Layer>
> 
> 
> ----- Original Message ----- From: "Richard Martell"
> <rmartell at galdosinc.com> To: "Bruce Dietrich"
> <dietrichb at pixia.com>, cite-forum at lists.opengeospatial.org Sent:
> Wednesday, June 11, 2014 11:05:50 AM Subject: RE: [CITE-Forum]
> Failed OGC WMS Test
> 
> Bruce,
> 
> An error like that usually indicates that an XPath function was fed
> an invalid argument. This could be because:
> 
> a) The capabilities doc is valid but the script doesn't allow for
> multiple occurrences of some element (i.e. a script error); or b)
> The capabilities doc is not valid.
> 
> There is a direct call to the string() function in that test to
> find the "preferred-name" for a layer:
> 
> string($capabilities/Capability//Layer[Name and Style =
> $style]/Name)
> 
> So it looks like multiple layers were matched but this was not
> expected in the script.
> 
> -- Richard
> 
> 
> -----Original Message----- From: CITE-Forum
> [mailto:cite-forum-bounces+rmartell=galdosinc.com at lists.opengeospatial.org]
> On Behalf Of Bruce Dietrich Sent: Wednesday, 11 June, 2014 07:19 
> To: cite-forum at lists.opengeospatial.org Subject: [CITE-Forum]
> Failed OGC WMS Test
> 
> I am running OGC WMS testing for WMS version 1.1.1 against our WMS
> service.  I am getting a failure for a single test (results shown
> below).  This test does not execute a web request against our
> service (no URL is generated by the OGC Test) and the error is
> cryptic.  What does this error mean?  What part of our
> GetCapabilities XML could cause this error?
> 
> ==================================== Log for test s0001/d1e2085_1
> 
> Test wms:wmsops-getmap-each-style type Mandatory default result
> Passed (s0001/d1e2085_1)
> 
> Assertion: For each of the Styles in the capabilities document,
> when a GetMap request is made with the STYLES parameter set to the
> element of the style, then the response is valid.
> 
> A sequence of more than one item is not allowed as the first
> argument of string() (<Name/>, <Name/>, ...) Result: Failed 
> ======================================
> 
> 
> Bruce Dietrich Pixia Corporation 
> _______________________________________________ CITE-Forum mailing
> list CITE-Forum at lists.opengeospatial.org 
> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum 
> _______________________________________________ CITE-Forum mailing
> list CITE-Forum at lists.opengeospatial.org 
> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
> 

- -- 
l a t / l o n  GmbH
Aennchenstrasse 19               53177 Bonn, Germany
phone ++49 +228 18496-0          fax ++49 +228 18496-29
http://www.lat-lon.de            http://www.deegree.org

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/

iEYEARECAAYFAlOYlUsACgkQq1hDh4aJykIMcgCgsS7LI96Jfa2UwgvS7iN8BQWt
UTsAoL3PJTlWzXYULaZokcPQRLYS7bmh
=iDYm
-----END PGP SIGNATURE-----


------------------------------

Subject: Digest Footer

_______________________________________________
CITE-Forum mailing list
CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum


------------------------------

End of CITE-Forum Digest, Vol 83, Issue 6
*****************************************


More information about the CITE-Forum mailing list