[CITE-Forum] SOS 1.0.0 r11 Test Suite with TEAM Engine Beta is broken

Richard Martell rmartell at galdosinc.com
Fri Feb 28 19:09:36 EST 2014


Alex,

Is your service under test publicly accessible? I can try running the suite using a local teamengine installation so I can examine the log files.


--
Richard


-----Original Message-----
From: Alexander Birger [mailto:alexander.birger at noaa.gov] 
Sent: Friday, 28 February, 2014 14:56
To: Richard Martell; cite-forum at lists.opengeospatial.org
Subject: RE: [CITE-Forum] SOS 1.0.0 r11 Test Suite with TEAM Engine Beta is broken

Richard,

Thanks. As soon as I read your message, I re-tried my test. I don't know why but it did not throw those bizarre errors anymore, instead it ended up with the following messages:

Error in call to extension function {public org.w3c.dom.NodeList com.occamlab.te.TECore.request(org.w3c.dom.Document,java.lang.String) throws java.lang.Throwable}: Exception in extension function java.lang.reflect.InvocationTargetException

      Test getObservation:core-SOS.GetObservation-ResponseAdvertisedEventTimeData.1 Failed

Error in call to extension function {public synchronized void com.occamlab.te.TECore.callTest(net.sf.saxon.expr.XPathContext,java.lang.String,java.lang.String,net.sf.saxon.om.NodeInfo,java.lang.String) throws java.lang.Exception}: Exception in extension function java.util.NoSuchElementException

Error in call to extension function {public synchronized void com.occamlab.te.TECore.callTest(net.sf.saxon.expr.XPathContext,java.lang.String,java.lang.String,net.sf.saxon.om.NodeInfo,java.lang.String) throws java.lang.Exception}: Exception in extension function java.util.NoSuchElementException

Will try again later. 

Alex Birger
Systems Engineer

Skjei Telecom
7777 Leesburg Pike, Suite 315N
Falls Church, VA 22043
Direct:   +1 703 917 9889
Main:    +1 703 917 4077
Fax:       +1 703 917 0098
e-mail: alex.birger at skjeitelecom.com
My availability: http://www.timebridge.com/mytime/alexanderbirger

CONFIDENTIALITY NOTICE: For intended Skjei Telecom recipients only. 


-----Original Message-----
From: Richard Martell [mailto:rmartell at galdosinc.com] 
Sent: Friday, February 28, 2014 5:40 PM
To: Alexander Birger; cite-forum at lists.opengeospatial.org
Subject: RE: [CITE-Forum] SOS 1.0.0 r11 Test Suite with TEAM Engine Beta is broken

Hi,

I just ran the sos-1.0.0-r11 suite (with default settings) using the OGC te2 installation.
All tests (53) passed.


--
Richard


-----Original Message-----
From: CITE-Forum [mailto:cite-forum-bounces at lists.opengeospatial.org] On Behalf Of Alexander Birger
Sent: Friday, 28 February, 2014 08:55
To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
Subject: [CITE-Forum] SOS 1.0.0 r11 Test Suite with TEAM Engine Beta is broken

It looks like something wrong happened with the test suite or the engine beta itself. Several days ago it has started showing validation errors that do not make any sense. For example:

Messages from parser parsers:XMLValidatingParser:
Validation error:
  cvc-complex-type.3.2.2: Attribute 'xlink:href' is not allowed to appear in element 'ows:Get'.
Validation error:
  cvc-complex-type.3.2.2: Attribute 'xlink:href' is not allowed to appear in element 'ows:Post'.
Validation error:
  cvc-complex-type.3.2.2: Attribute 'xlink:title' is not allowed to appear in element 'gml:metaDataProperty'.
Validation error:
  cvc-complex-type.3.2.2: Attribute 'xlink:href' is not allowed to appear in element 'sos:procedure'.
Validation error:
  cvc-complex-type.3.2.2: Attribute 'xlink:href' is not allowed to appear in element 'sos:observedProperty'.
Validation error:
  cvc-complex-type.3.2.2: Attribute 'xlink:href' is not allowed to appear in element 'sos:featureOfInterest'.


BTW, SOS test r9 with the TEAM Engine stable does not indicate any of those errors.

Thank you,

Alex Birger
Systems Engineer




More information about the CITE-Forum mailing list