[CITE-Forum] WMS 1.1.1 r6 test issue in the beta web site

Robin Houtmeyers Robin.Houtmeyers at luciad.com
Wed Dec 3 10:48:25 EST 2014


Hi Sebastian,

I tested via http://cite.opengeospatial.org/teamengine. I could not find r8 on http://cite.opengeospatial.org/teamengine or http://cite.opengeospatial.org/te2/.

Best regards,
Robin

----- Oorspronkelijk bericht -----
Van: goerke at lat-lon.de
Aan: "Robin Houtmeyers" <Robin.Houtmeyers at luciad.com>
Cc: "Sebastian Goerke" <goerke at lat-lon.de>, cite-forum at lists.opengeospatial.org
Verzonden: Woensdag 3 december 2014 15:52:58
Onderwerp: Re: [CITE-Forum] WMS 1.1.1 r6 test issue in the beta web site

Hi Robin,

against which testing facility are you testing? I think within r8 of the
WMS 1.1.1 testsuite, this issue is fixed.

Best regards

Sebastian

> Hi Sebastian,
>
> after fixing the HTTP status code handling at our side, I retested the
> software against the latest revision of the WMS 1.1.1 test suite, r7, but
> both tests still fail.
>
> More specifically:
>
> (1) Test wmsops-getmap-params-layers-5 uses the following request
>
> http://demo.luciad.com:8080/LuciadFusionOGC2013/wms111?&SrS=EPSG:4326&LaYeRs=NonExistant&StYlEs=&ReQuEsT=GetMap&HeIgHt=96&FoRmAt=image/jpeg&VeRsIoN=1.1.1&BbOx=-0.0042,-0.0024,0.0042,0.0024&WiDtH=168
>
> to check whether a valid service exception report is returned.
> This seems to be the case to us:
> - /ServiceExceptionReport/ServiceException[@code="LayerNotDefined"] exists
> - the HTTP status code is 404
>
> (2) Test wmsops-getmap-params-layers-6 uses the following request
>
> http://demo.luciad.com:8080/LuciadFusionOGC2013/wms111?&WiDtH=168&ReQuEsT=GetMap&BbOx=-0.0042,-0.0024,0.0042,0.0024&FoRmAt=image/jpeg&VeRsIoN=1.1.1&SrS=EPSG:4326&HeIgHt=96&StYlEs=&LaYeRs=cite:Lakes,NonExistant
>
> to test similar behavior. Again, the result seems ok:
> - /ServiceExceptionReport/ServiceException[@code="LayerNotDefined"] exists
> - the HTTP status code is 404
>
> Could it be that there is still a test issue?
> I will also continue to investigate at our side.
>
> Kind regards,
> Robin Houtmeyers
> Luciad
>
> ----- Oorspronkelijk bericht -----
> Van: "Sebastian Goerke" <goerke at lat-lon.de>
> Aan: cite-forum at lists.opengeospatial.org
> Verzonden: Maandag 23 juni 2014 11:16:08
> Onderwerp: Re: [CITE-Forum] WMS 1.1.1 r6 test issue in the beta web site
>
> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA1
>
> Hi Robin,
>
> I checked with your service. Yes, there is an issue with the tests,
> but it is one with wmsops-getmap-params-layers-6 and not with
> wmsops-getmap-params-layers-5 as you expected. Test 5 makes use of the
> HTTPParser of Teamengine and discloses that the ServiceException your
> service is throwing has a HTTP Status code of 200, which is obviously
> wrong for a service exception. Test 6 is not using the HTTP parser
> currently, so I have updated this test on trunk (revision 6582).
>
> Best regards
>
> Sebastian
>
> - --
> l a t / l o n  GmbH
> Aennchenstrasse 19               53177 Bonn, Germany
> phone ++49 +228 18496-0          fax ++49 +228 18496-29
> http://www.lat-lon.de            http://www.deegree.org
>
> Am 20.06.2014 22:56, schrieb Robin Houtmeyers:
>> Hi Richard,
>>
>> yes, the 'wmsops-getmap-params-layers-6' behaves as expected; it
>> passes. The URL from that test is
>> http://demo.luciad.com:8080/LuciadMapOGC/wms111?&WiDtH=168&ReQuEsT=GetMap&BbOx=-0.0042,-0.0024,0.0042,0.0024&FoRmAt=image/jpeg&VeRsIoN=1.1.1&SrS=EPSG:4326&HeIgHt=96&StYlEs=&LaYeRs=cite:Lakes,NonExistant
>> which seems to give the same result as I got for the other test.
>>
>> Thanks, Robin
>>
>> ----- Oorspronkelijk bericht ----- Van: "Richard Martell"
>> <rmartell at galdosinc.com> Aan: "Robin Houtmeyers"
>> <Robin.Houtmeyers at luciad.com>, cite-forum at lists.opengeospatial.org
>> Verzonden: Vrijdag 20 juni 2014 21:41:35 Onderwerp: Re:
>> [CITE-Forum] WMS 1.1.1 r6 test issue in the beta web site
>>
>> Hi Robin,
>>
>> Does the 'wmsops-getmap-params-layers-6' test behave as expected?
>> It also looks for an exception report. The difference here is that
>>  a response parser is not explicitly specified for the service
>> request.
>>
>> If *-layers-6 looks ok, then it may be an issue with the response
>> parser.
>>
>> -- Richard
>>
>>
>> -----Original Message----- From: CITE-Forum
>> [mailto:cite-forum-bounces+rmartell=galdosinc.com at lists.opengeospatial.org]
>> On Behalf Of Robin Houtmeyers Sent: Friday, 20 June, 2014 06:54 To:
>> cite-forum at lists.opengeospatial.org Subject: [CITE-Forum] WMS 1.1.1
>> r6 test issue in the beta web site
>>
>> Hi,
>>
>> while testing with the latest WMS 1.1.1 test revision available in
>> the beta web site (r6), I encountered the following issue with our
>> WMS:
>>
>> Test wms:wmsops-getmap-params-layers-5 fails because it expects
>> that the result is an XML service exception report, in which
>> /ServiceExceptionReport/ServiceException[@code="LayerNotDefined"]
>> exists.
>>
>> However, this seems exactly the case when I execute the request
>> generated by the test:
>> http://demo.luciad.com:8080/LuciadMapOGC/wms111?&SrS=EPSG:4326&LaYeRs=NonExistant&StYlEs=&ReQuEsT=GetMap&HeIgHt=96&FoRmAt=image/jpeg&VeRsIoN=1.1.1&BbOx=-0.0042,-0.0024,0.0042,0.0024&WiDtH=168
>>
>>  Could it be that there is a test issue for this case?
>>
>> Best regards, Robin Houtmeyers Luciad
>>
>> _______________________________________________ CITE-Forum mailing
>> list CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
>> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
>> _______________________________________________ CITE-Forum mailing
>> list CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
>> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
>>
>
> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
> Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
> Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/
>
> iEYEARECAAYFAlOn8FgACgkQq1hDh4aJykKCHACeJc87LgICn+W7SjYv3lYk5SJT
> O8UAnizYxsIPPZmdpDBGpzqJuOcTDQF/
> =AlWj
> -----END PGP SIGNATURE-----
> _______________________________________________
> CITE-Forum mailing list
> CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum
>



More information about the CITE-Forum mailing list