[CITE-Forum] WMS 1.3 BoundingBox (was RE: WMS 1.1.1 DTD link)

Richard Martell rmartell at galdosinc.com
Mon Apr 28 17:44:12 EDT 2014


Christine,

The referenced CRSes define a different axis order:  EPSG 4326 has the standard lat, lon order, whereas CRS 84 has lon, lat.
See 6.7.3.2, 6.7.3.3 in the standard.

So 'x' (first axis) denotes latitude in EPSG 4326, but longitude in CRS 84; these must agree with the extent defined by the applicable wms:EX_GeographicBoundingBox element.

BTW, you can also use the standard URI references (either form is acceptable).
e.g.
"urn:ogc:def:crs:EPSG::4326"
"http://www.opengis.net/def/crs/EPSG/0/4326"


The capabilities document is not schema valid, but that isn't causing these failures. The element wms:Service/wms:Name must have the value 'WMS'. Also, instead of duplicating wms:EX_GeographicBoundingBox in every layer it can be inherited from the root layer.

--
Richard


From: Christine Bao [mailto:Christine.Bao at autodesk.com]
Sent: Sunday, 27 April, 2014 19:42
To: Richard Martell; cite-forum at lists.opengeospatial.org
Cc: Klain Qin
Subject: RE: WMS 1.1.1 DTD link

Hi Richard,

Thank you very much for the help. I passed this test. I have another question for WMS 1.3.0 test s0011/d778e364_1/d3522e35_1. It report failure due to bounding box not match, but I checked the bounding box looks good.
WMS get capabilities request is http://54.215.6.158:8088/mapserver2015/mapagent/mapagent.fcgi?REQUEST=GETCAPABILITIES&SERVICE=WMS&VERSION=1.3.0
It returns like this:
<Layer queryable="1" cascaded="0" noSubsets="0" opaque="0">
<Name>CITEWMS/Layers/Bridges</Name>
<Title>cite:Bridges</Title>
<CRS>EPSG:4326</CRS>
<CRS>CRS:84</CRS>
<EX_GeographicBoundingBox>
<westBoundLongitude>-0.003</westBoundLongitude>
<eastBoundLongitude>0.003</eastBoundLongitude>
<southBoundLatitude>-0.002</southBoundLatitude>
<northBoundLatitude>0.002</northBoundLatitude>
</EX_GeographicBoundingBox>
<BoundingBox CRS="EPSG:4326" minx="-0.002" miny="-0.003" maxx="0.003" maxy="0.002"/>
<BoundingBox CRS="CRS:84" minx="-0.002" miny="-0.003" maxx="0.003" maxy="0.002"/>
</Layer>


However the test reports:
Message d3522e1905_1:
   [FAILURE] @minx != southBoundLatitude in BoundingBox[1].
            Expected value: -0.002

Message d3522e1917_1:
   [FAILURE] @miny != westBoundLongitude in BoundingBox[1].
            Expected value: -0.003


Complete test log is attached.

Would you please let me know what's the problem in my WMS service, what's the expected value? Thanks!

Thanks & regards,
Christine

From: Richard Martell [mailto:rmartell at galdosinc.com]
Sent: Saturday, April 26, 2014 4:31 AM
To: Christine Bao; cite-forum at lists.opengeospatial.org<mailto:cite-forum at lists.opengeospatial.org>
Cc: Klain Qin
Subject: RE: WMS 1.1.1 DTD link

Christine,

The correct schema reference is:
<http://schemas.opengis.net/wms/1.1.1/capabilities_1_1_1.dtd>

This DTD includes all Extent attributes documented in clause C.3 (some were missing in A.1).

--
Richard



From: CITE-Forum [mailto:cite-forum-bounces at lists.opengeospatial.org] On Behalf Of Christine Bao
Sent: Friday, 25 April, 2014 01:31
To: cite-forum at lists.opengeospatial.org<mailto:cite-forum at lists.opengeospatial.org>
Cc: Klain Qin
Subject: Re: [CITE-Forum] WMS 1.1.1 DTD link

Hi OGC experts,

I am running test for WMS 1.1.1, GetCapabilities link http://54.215.6.158:8088/mapserver2015/mapagent/mapagent.fcgi?REQUEST=GETCAPABILITIES&SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1<http://54.215.6.158:8088/mapserver2015/mapagent/mapagent.fcgi?REQUEST=GETCAPABILITIES&SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&FORMAT=text%2Fxml>

It fails for one case s0008/d1e1033_1 due to DTD link. My original link is below:
  <!DOCTYPE WMT_MS_Capabilities SYSTEM
"http://schemas.opengis.net/wms/1.1.1/WMS_MS_Capabilities.dtd"
  [
   <!ELEMENT VendorSpecificCapabilities EMPTY>
  ]>

But it reports "*** does not match the dtd expected from the specification".

In your specification https://www.google.com.hk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CEAQFjAC&url=http%3A%2F%2Fportal.opengeospatial.org%2Ffiles%2F%3Fartifact_id%3D1081%26version%3D1%26format%3Dpdf&ei=7BVaU9HyO-Lf8AHpwYGQDQ&usg=AFQjCNEUPdTm9-g2O9-tUbpGMeoWIImpRA&bvm=bv.65397613,d.aWw the sample uses this below:
  <!DOCTYPE WMT_MS_Capabilities SYSTEM
"http://www.digitalearth.gov/wmt/xml/capabilities_1_1_1.dtd"
  [
   <!ELEMENT VendorSpecificCapabilities EMPTY>
  ]>

However http://www.digitalearth.gov/wmt/xml/capabilities_1_1_1.dtd is not accessible.

I even copy A.1 DTD into a file and host in my server http://54.215.6.158:8088/mapserver2015/mapagent/WMS111.dtd however the test case still says it does not match the dtd expected.

Would you please check the test case, or is there a valid public dtd link?

Thanks & regards,
Christine

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.opengeospatial.org/pipermail/cite-forum/attachments/20140428/bde9f3fe/attachment.html>


More information about the CITE-Forum mailing list