[CITE-Forum] WFS 1.0.0 Testing on the Beta Engine

Luis Bermudez lbermudez at opengeospatial.org
Thu Jul 18 17:31:26 EDT 2013


Dear Ulas

We have updated the WFS 1.0.0 test at the beta web site with an updated GML 2 validator.

This issues has been closed:
https://portal.opengeospatial.org/?m=projects&a=view&project_id=85&tab=5&act=details&issue_id=838

---
Luis
http://www.opengeospatial.org/ogc/organization/staff/lbermudez
The OGC: Making Location Count

On Jul 17, 2013, at 4:07 AM, ULAS AYDINER wrote:

> Thanks for the reply Richard,
>  
> I got the test engine to validate after a modification to the DescribeFT response. In fact, all I did was to include:
>  
> <xsd:import namespace="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" schemaLocation="http://www.w3.org/2001/XMLSchema.xsd" />
>  
> which I thought would not be mandatory. Now, the official engine validates, but the beta still doesn’t. Anyway…
>  
> The engine probably doesn’t check the MIME type for the GetCap request, (since I didn’t receive any errors for that) but I changed it to text/xml anyhow. The MIME for DescribeFeatureType is still “application/gml+xml” which is the correct one for DescribeFT afaik.
>  
> I am receiving 5 class C errors now (for transaction insert – update requests) out of the 397 total. They seem to be inconsistent, but we may as well be content with this and proceed to certification anyhow.
>  
> Cheers.
>  
> Ulaş
>  
> From: Richard Martell [mailto:rmartell at galdosinc.com] 
> Sent: Wednesday, July 17, 2013 2:26 AM
> To: ULAS AYDINER; cite-forum at lists.opengeospatial.org
> Subject: RE: WFS 1.0.0 Testing on the Beta Engine
>  
> Ulaş,
>  
> The capabilities document at <http://91.93.170.250:88/Netgissvn/wfs.ashx?service=WFS&version=1.0.0&request=GetCapabilities>
> includes a query component in Get/@onlineResource. It shouldn’t be there according to OGC 02-058 , 12.3.4; this could be leading
> some of the tests astray (query parameters are appended to this URI in the test requests).
>  
> Note: The returned Content-Type is also incorrect (“application/gml+xml; charset=utf-8”), but I’m not sure if this causes problems.
>  
> I see that in one of the failing tests (test1.0.0-basic-describefeaturetype-get-1) this XPath expression evaluates to ‘true’
> and produces an assertion failure:
>  
> not(boolean(/xs:schema) and citef:validate-gml-schema('http://91.93.170.250:88/Netgissvn/wfs.ashx?Request=DescribeFeatureType',/xs:schema))
>  
> Looks like the second condition failed—a call to the citef:validate-gml-schema extension function. I’ll take a look at it.
>  
>  
> --
> Richard
>  
>  
> From: CITE-Forum [mailto:cite-forum-bounces+rmartell=galdosinc.com at lists.opengeospatial.org] On Behalf Of ULAS AYDINER
> Sent: Tuesday, 16 July, 2013 01:34
> To: cite-forum at lists.opengeospatial.org
> Subject: Re: [CITE-Forum] WFS 1.0.0 Testing on the Beta Engine
>  
> Hello again people,
>  
> Does anyone have any idea on the below issue? The below URL validates on the GML Schema Validator (http://cite.opengeospatial.org/test_engine/gml/2.1.2/validator/) but no luck with the Team Engine or beta so far.
>  
> Any help is appreciated.
>  
> Thank you.
>  
> Ulaş
>  
> 
> 
> 
> 
> 
>  
> 
> ULAS AYDINER
> PROJE YÖNETİCİSİ
> ulas.aydiner at netcad.com.tr
> 
> 
> 
> Cyber Park B Blok No:409
> 06800, Bilkent / Ankara
> Tel. :(0312) 265 0510 - 223
> Faks: (312) 265 0520
>         	
> 
>  
> ULUSAL CAD ve GIS
> ÇÖZÜMLERİ A.Ş.
> www.netcad.com.tr
> _______________________________________________
> CITE-Forum mailing list
> CITE-Forum at lists.opengeospatial.org
> https://lists.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum



More information about the CITE-Forum mailing list