[CITE-Forum] [Fwd: WCS 1.0.0 GetCapabilities request with noversion number]

Morris, Charles, E. chuck.morris at ngc.com
Thu Feb 21 18:56:24 EST 2008


I modified the
wcs1-0-0:basic_service_elements-version_numbering_and_negotiation-1 test
so that it will pass as long as the server doesn't return an exception.

- Chuck

-----Original Message-----
From: cite-forum-bounces+chuck.morris=ngc.com at opengeospatial.org
[mailto:cite-forum-bounces+chuck.morris=ngc.com at opengeospatial.org] On
Behalf Of Normand Savard
Sent: Monday, February 18, 2008 1:28 PM
To: cite-forum at opengeospatial.org
Subject: [CITE-Forum] [Fwd: WCS 1.0.0 GetCapabilities request with
noversion number]

Hi,

I have a question about WCS 1.0.0 GetCapabilities request.  The
concerned CITE test is: 

wcs1-0-0:basic_service_elements-version_numbering_and_negotiation-1 and
the request is:

http://dev1.lan.mapgears.com/manwe/cgi-bin/mswcs100_ogc_cite?&VeRsIoN=&S
eRvIcE=WCS&ReQuEsT=GetCapabilities

This test failed and some others because the "Capabilities" element is
not found.  The reason for this is:  When the version number is not
specified than the highest version of the capabilities response is sent.
Since we do support 1.1.0 then the capabilities response for this
version is returned.  When the validation occurs against the 1.0.0
capabilities schema, this test failed.

I tried to set the version 1.1.0 in the GetCapabilites request of the
tests suite but it failed with the following message:  Cannot find the
declaration of element 'Capabilities'.


The capabilities response for 1.1.0 version is:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <Capabilities
xmlns="http://www.opengis.net/wcs/1.1"
xmlns:ows="http://www.opengis.net/ows"
xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:ogc="http://www.opengis.net/ogc" version="1.1.1"
updateSequence="1">  <ows:ServiceIdentification>
   <ows:Title/>
<!--WARNING: Optional metadata "ows_title" missing for ows:Title-->
   <ows:Abstract/>
...

and the one for 1.0.0 version is:

<?xml version='1.0' encoding="ISO-8859-1" standalone="no" ?>
<WCS_Capabilities
  version="1.0.0" 
  updateSequence="1" 
  xmlns="http://www.opengis.net/wcs" 
  xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" 
  xmlns:gml="http://www.opengis.net/gml" 
  xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
  xsi:schemaLocation="http://www.opengis.net/wcs
http://schemas.opengis.net//wcs/1.0.0/wcsCapabilities.xsd">

  ...


How do we handle this case?  Does someone have an idea?

Norm



_______________________________________________
CITE-Forum mailing list
CITE-Forum at opengeospatial.org
https://mail.opengeospatial.org/mailman/listinfo/cite-forum



More information about the CITE-Forum mailing list